Rtanjska škola zdravstvenog vežbanja

Rtanjska škola zdravstvenog vežbanja je nastala kao plod dugogodišnjeg usavršavanja zdravstvenih i borilačkih veština i terapeutskog rada Srđana Prvulovića u saradnji sa Milošem Ninkovićem i dostigla je svoj puni smisao životom u prirodi i izgradnjom centra za vežbanje ispod planine Rtanj 

Rtanjska škola je:

Metod telesnog vežbanja- Oslobadjanje pokreta

Metod ličnog razvoja- Osvešćivanje mentalnih i emotivnih naslaga i promena paradigme

Geogafija uma, tela i prostora je ista!

Celovitost uma, tela i prostora kroz svesnost nam donosi zdravlje i spokoj, dok podvojenost, naši podsvesni strahovi i druge negativne emocije, utiče na naše živote mnogo više nego što smo spremni da vidimo i manifestuju se kao anksioznost, iscrpljenost, bezvoljnost, bolovi u telu, pa sve do razvitka oboljenja.

Cilj vežbanja je da kroz povezivanje tela, otklonimo smetnje u mišićnom sistemu, spazme ili pareze,  blokade na energetskim tokovima (meridijana), uspostavimo balansiran rad unutrašnjih organa i oslobodimo (osvestimo) emotivne sadržaje koji nas sputavaju.

 

Redovnim vežbanjem balansiramo funkcionisanje tela i unapređujemo zdravlje.

 

Osnovni koncept kretanja je oslobađanje prirodnog pokreta, ili biomehanike. Pravilnim kretanjem i vežbanjem omogućujemo trajnost i zdravlje mišićno koštanih sistema. Kroz pravilnu integraciju tela postižemo maksimalni rezultat sa minimalnim naporom. Ukoliko nam naše vežbanje stvara napetost ili povrede onda je vreme da se preispita način na koji vežbamo – vreme je promeniti paradigmu.

Kroz lični i terapeutski pristup Srdjana Prvulovića prevazilaze se smetnje na vašem putu profesionalnog vežbanja ili životnog usavršavanja.

Kad prevaziđemo  zdravstvene, mentalne i emotivne teškoće smisao vežbanja se usmerava ka izgrađivanju unutrašnje snage i punog potencijala što nas otvara za veći smisao u životu i daje nam krila za ozbiljnije poduhvate.

Ukoliko ste zainteresovani za vežbanje našeg sistema možete prisustvovati našim seminarima u Vrmdži, Beogradu i Užicu. Otvoreni smo za saradnju i u drugim gradovima i rado ćemo održati seminare i edukacije.

PROGRAM:

Vikend seminar - Integracija tela 

Integracija tela je poseban program vežbi koje povezuju telo i celovitu funkcionalnost.
U toku seminara ulazimo u proces koji nam otkriva telesne, mentalne i emotivne blokade kroz pokret.

Na koji način?
Pažnja se poklanja svakom delu tela, jer je svaki deo tela deo celine i vrši nam veoma

važnu ulogu u telu. Svaki zglob, tetiva ili mišić ima mogućnost punog potencijala

pokretljivosti, snage i gipkosti i vrši aktivnu ulogu u našem slobodnom funkcionisanju i

kretanju (telesni pokret), razmišljanju (mental) i povezanosti sa prostorom oko nas

(aktivno delanje). Kada se oslobodi pojedinačna pokretljivost onda radimo na pravilnom

povezivanju u celinu. Onda sa lakoćom hodamo, sa osmehom komuniciramo, završavamo

projekte do kraja i osećamo smisao u svemu što radimo.

Ovaj seminar je organizovan po modulima i namenjen je prvenstvno trenerima kao i dugogodišnjim vežbačima koji kroz ovaj seminar mogu primeniti novo znanje u svojim klubovima kao i u svakodnevnom životu. 

Letnji Inteziv

je seminar od 4 dana intezivnog rada na sebi kroz programe:

integracije tela, energetskih vežbi, otvaranja čula, psiholoških radionica, skarabej...

Seminar se održava u našem centru a moguće ga je održati i na drugim lokacijama.

Vikend seminar - Osvešćivanje ličnih granica

Izlazak iz zone komfora

Pažljivo skrojen program za jačanje mentalnog, psihičkog i fizičkog aspekta.

Kroz lični i terapeutski pristup Srdjana Prvulovića radimo na osvešćivanju emotivnih naslaga koje nas drže u granicama sigurnosti. A kroz pažljivo skrojene aktivnosti u prirodi prevazilazimo, jačamo i oslobadjamo se…

Rtanjski centar

Rtanjski centar

Srđan Prvulović

Srđan Prvulović

Rtanjski centar

Rtanjski centar

Chi kung

Chi kung

u Somboru

u Somboru

Rtanjska škola na joga festivalu

Rtanjska škola na joga festivalu

Kačer

Kačer

Kačer

Kačer

Rtanjski centar

Rtanjski centar

Miloš Ninković
Srđan Prvulović

je homeopata (London College of Homeopathy), akupunkturolog- su jok, terapeut sa višedecenijskim iskustvom u lečenju, ličnom razvoju i edukaciji ljudi različitih profila.
Kroz dugogodišnje proučavanje Kineske Medicine i istočnih veština (Tai chi chuan, Qi gong, Kendo,…) i terapeutskog rada uskladio je poseban i celovit program za unapredjenje zdravlja. Kao terapeut, trener i lifecouch uspešno razvija programe i radionice za dobrobit kako pojedinca tako i organizacija.

Rtanjska škola zdravstvenog vežbanja

Instruktori

DRUGI O NAMA

 

Rtanjsku školu preporučujem svima koji žele da još više rade na svom ličnom razvoju, onima koji žele da osveste i osete svoje telo, da ga pokrenu na čaroban način bez imalo napora , da ga oslobode i oslobode se obrazaca u kojima smo se zarobili i koje smo godinama prikupljali u sebi.I pored svakodnevnog rada na sebi ovaj vikend mi je pomogao da još dublje zakoračim u blokade svog tela,strahove i da ih se oslobodim.Verujem da će svako ko me je potrebno i naći put do Rtanjske škole jer sve se dešava sa razlogom pa i to da čitate ovaj moj komentar . I ako želite da zakoračite u sebe još dublje na pravom ste mestu. Hvala vam još jednom od srca i ovo je tek početak mog druženja i istraživanja na Rtnju

Please reload

Miloš Ninković je terapeut Rtanjskog sistema akupresurne i energetske masaže, Instruktor Chi kunga i Ki aikido-a (Ki Federation of Great Britain). Znanje je potpuno integrisano preselenjem na planinu Rtanj gde u saradnji sa Srđanom osniva Rtanjski sistem vežbanja.