Čaga - Inonotus obliquus

Čaga je jedna od najmoćnijih medicinskih gljiva. Raste kao parazitska gljiva na brezi iz koje crpi najlekovitije sastojke. Od davnina poznata ruskoj narodnoj medicini a poslednjih godina usled mnoštva naučnih istraživanja i dokazanih lekovitih delovanja koristi se u velikoj meri širom sveta.

 • Čaga ima adaptogeno, imuno regulatorno dejstvo, što znači da stimuliše ili usporava imuni sistem po potrebi. Zbog toga je poznata da neutrališe neželjena dejstva lekova, usporava starenje, i pomaže kod autoimunih oboljenja, kao i kod svakodnevnog stresa i negativnih uticaja iz okoline. Za to je u velikoj meri zaslužan beta glukan.

  Čaga sadrži visok nivo melanina, crnog pigmenta sa velikim antioksidativnim potencijalom.Protiv upaljensko dejstvo.

  Anti kancerogeno dejstvo. Istraživanja pokazuju da betulinska kiselina i druga jedinjenja prisutna u čagi imaju sposobnost direktne borbe protiv ćelija raka, pogotovo u ranoj fazi. Medjutim čaga je od izuzetne koristi kod oporavka od hemoterapije i zračenja, upravo zbog snažnog dejstva koji ima na imuni sistem.

  Normalizuje nivo holesterola u krvi, kao i krvni pritisak. Betulinska kiselina pokazuju sposobnost razgradnje lošeg holesterola u krvi.

  Reguliše gastrointestinalne probleme, gastritis i čireve.

 

 • Čaga od koje pravimo tinkturu je sa naših prostora, raste u ekološki najčistijoj zoni i ubrana je na održiv način.

 

 • Tinkturu smo spremali duplom ekstrakcijom. Postupkom gde se u prvoj fazi čaga potopi u kvalitetan alkohol, domaću rakiju lozu na 40 dana, a potom kuva u izvorskoj vodi više sati. Na taj način se najbolje izvlače lekoviti sastojci iz gljive.

 

 

Tinktura 30 ml 

Cena 500,00 RSD